Over Noble Senses

De naam Noble Senses is gebaseerd op de manier van werken met paarden.

Het woord ‘Noble’ staat zowel voor ‘Edel’ als ‘Nobel’. Een paard is een edel dier, daarom heeft een paard bijvoorbeeld ook benen en een hoofd, in plaats van poten en een kop. Daarnaast is een paard ook een heel nobel dier: eerlijk, open en rechtvaardig.

Het woord ‘Senses’ staat voor ‘zintuigen’. De bijzondere zintuigen van het paard (afkomstig uit het kuddegedrag) maken het coachen en werken dit dier zo bijzonder.

Het gezicht achter Noble Senses Coaching

Het gezicht achter Noble Senses ben ik, Suzanne van Elderen. Paardenliefhebster en daarnaast nog parttime werkzaam als persoonlijk begeleidster in de zorg. Al vanaf 8 jarige leeftijd ondergedompeld in de wereld van de paarden. Toen ik in aanraking kwam met paardencoaching, was dat in het begin voor mij even wennen. Als ‘nuchtere Hollandse’ moest ik dit toch eerst even zien en ervaren. Maar al snel kwam ik tot de conclusie dat het coachen met paarden precies dat gene is wat ik zelf al jaren met mijn paardje mag doen: samenwerken en communiceren. Vertalen van het kuddegedrag en open staan voor de feedback die het gedrag van het paard geeft.

Samen met het paard hoop ik een ieder te kunnen coachen en te begeleiden die hier behoefte aan heeft.